Geschiedenis

Op 19 december 2005 tijdens Poolkamp in Appelscha is het idee tot oprichting ontstaan, doordat twee scoutingleden elkaar daar troffen en tot de ontdekking kwamen dat zij allebei in Enschede studeerden.

Zo geschiedde het, al snel telde de groep een tiental leden. De opkomsten waren bij mensen thuis – wat soms een nogal krappe bedoening kon zijn – en er werd dan ook regelmatig uitgeweken naar buiten.

Radix is lange tijd een vereniging “in oprichting” geweest. Dit omdat de positie en groepsvorm van een studentenstam binnen Scouting Nederland een tijd slecht gedefiniĆ«erd was. Verder blijven we natuurlijk ook studenten en zijn we liever op zoek naar een geocache dan een betaalbare notaris.

In 2011 heeft Radix in overleg met de Regio Essnlaand de beschikking gekregen over de Lambarene, een blokhut in beheer van de regio. In ruil hiervoor zorgt Radix dat deze blokhut overeind blijft staan – en regelmatig verhuurd wordt. Het gebouw is strategisch gelegen midden tussen de campus en de stad aan de Horstlindelaan en een prima punt om de opkomst te beginnen!

Op 26 september 2014 Is het er dan eindelijk van gekomen, na bijna 9 jaar is Radix Enschede officieel opgericht.